مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی

عناوین مهم این نوشته

شماره تماس مستقیم :

02191096120

آخرین نوشته های مهاجرت :

تماس با کارشناسان ( تماس - واتساپ ) :

مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی
در این مقاله شرایط مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را مورد بررسی قرار می دهیم. پناهندگی یکی از راه های پرخطر و غیرقانونی برای مهاجرت به کشورهای اروپایی است در این میان کشور ایتالیا و کشور یونان دو قطب اصلی ورود پناهندگان به قاره ی اروپا می باشند. اکثر پناهجویان از قوانین پناهندگی کشورهای اروپایی آگاه نیستند و همین عامل باعث بروز مشکلات بزرگی برای آنها خواهد شد.

کشور ایتالیا

ایتالیا در جنوب قاره اروپا قرار گرفته است ، ایتالیا کشوری توسعه یافته و با جمعیت 60 میلیون نفر است و دین اکثر مردم این کشور مسیحی است ، ایتالیا آب و هوای معتدل دارد . پایتخت این کشور شهر زیبای رم می باشد. وجود سواحل دریای مدیترانه و طبیعت زیبا باعث شده این کشور همواره مقصد گردشگران باشد. ايتاليا همچون اکثر کشورهای اتحادیه اروپا به ماده 14 اعلاميه جهاني حقوق بشر پيوسته است و از امضا کنندگان کنوانسيون بين المللي رعايت حقوق مدني و کنوانسيون اروپايي حمايت از حقوق بشر است.

پناهجويان درکشور ایتالیا حق آموزش، کار، بهداشت، درمان و مسکن دارند. مسائل مربوط به اخراج و بازگرداندن پناهجويان به وطن خود طبق قوانين داخلي ايتاليا است و بررسي اين مسائل برعهده سيستم قضائي اين کشور می باشد. ایتالیا در پذیرش پناهجویان بسیار سختگیرانه عمل می کند. این کشور به دلیل نزدیکی به کشورهای شمال آفریقا همواره با بحران پناهجویان آفریقایی روبرو بوده است. و با موج اخیر پناهجویان از خاورمیانه سعی کرده است تا از پذیرش این پناهجویان جدا خودداری کند.

همین عامل باعث شده تا مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی نسبت به کشور یونان کاهش پیدا کند. البته در چند سال اخیر مهاجرت به یونان نیز کم شده است اما این مربوط به قوانین مهاجرت این کشور نیست بلکه به دلیل پایین آمدن وضعیت اقتصادی و عوارض پس از آن است که حتی موجب شده اهالی این کشور خود به جمع مهاجرت کنندگان بپیوندند. اکثر مهاجران موجود در کشور ایتالیا هم ، مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب نکرده اند بلکه به روش های دیگر به این کشور مهاجرت کرده اند.

مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی

مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی

لازم به ذکر است که مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی عموما با مشکلات زیادی همراه است و در این مسیر سخت گیری های زیادی توسط مقامات ایتالیا انجام می شود به این دلیل که کشورهایی مثل ایتالیا و اسپانیا که در نزدیکی قاره آفریقا قرار دارند سالهاست با موج پناهجویانی روبرو هستند که از کشورهای آفریقایی به این کشورها می آیند.

معمولا تعداد زیادی از این پناهجویان از کشورهای شمال آفریقا هستند و انتخاب اولشان هم مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی است.برای پناهنده شدن معمولا یکی از راه های پر خطر برای آن ها از طریق دریا است که متاسفانه اتفاقات ناگواری نیز در این ران می افتد.

قوانین ایتالیا در مورد پناهجویان

قبولی پناهندگی به ایتالیا دارای قوانینی است که در سایر کشورهای اروپایی نیز صادق است  اکثر کشورهای اتحادیه اروپا از قوانین مشابهی پیروی می کند ، شخصی که با توجه به مضمون کنوانسیون ژنو در سال 1951 در کشور اصلی خود به خاطر عواملی در معرض خطرات جانی هستند و نمی توانند در کشور خود زندگی کنند می توانند به این کشور درخواست پناهندگی بدهند. وزارت داخلی ایتالیا  مسئول رسیدگی به مسائل پناهندگان است.

امکان دارد شخصی که درخواست پناهندگی در ایتالیا میدهد ، با مهاجرت غیر قانونی به ایتالیا وارد شده باشد و  درخواست پناهندگی خود را ارایه دهد. مواردی هم وجود دارد که شخص با ویزای قانونی و یا ویزای توریستی ، وارد ایتالیا یا هر کشور دیگری می شود و سپس درخواست پناهندگی خود را به اداره پلیس مهاجرت تقدیم می نماید. در هر صورت کشور مقصد موظف است درخواست پناهندگی وی را بررسی کند.

با شروع بحران های اخیر خاورمیانه موج بزرگی از پناهجویان به سمت اروپا سرازیر شدند در این میان افراد زیادی  هم مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب کردند ، این موج به تدریج بیشتر شد و باعث شد مقامات اروپایی تصمیم به مقاومت در برابر این موج بگیرند ، ایتالیا هم سعی کرد در مقابل کسانی که مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب کرده بودند بایستد و از پذیرش بیشتر آنها خودداری کند ، در ابتدا  این کشور سعی کرد این مهاجران را به کشورهای مرکزی اروپا هدایت کند و از پذیرش آنها خودداری کند.

ولی در ادامه فشار مقامات اروپایی و افکار عمومی باعث شد ایتالیا مهاجران بیشتری را ثبت کند و به درخواستشان رسیدگی کند همین  عامل باعث شد تا مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی بیشتر شود. این روند مدتی ادامه پیدا کرد ، و بعد از زمانی که آلمان حجم عظیمی از مهاجران را پذیرفت سیاست کلی مقامات اتحادیه اروپا هم به سمت محدود کردن پذیرش پناهجویان پیش رفت ، ایتالیا هم سیاست های قبلی خود را اجرایی کرد.

وضعیت پناهندگان در ایتالیا

اکثر افرادی که مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب می کنند افرادی هستند که از مسیر یونان نتوانسته اند خود را به اروپا برسانند  ، همچنین مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی بیشتر توسط اتباع کشورهای آفریقایی و لیبی انجام می شود در گذشته ایتالیا گذرگاهی برای عبور پناهجویان و رسیدن به کشورهای شمالی اروپا بود و کمتر کسی مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب می کرد و اکثرا افراد به فکر گرفتن پناهندگی در کشورهای شمال اروپا بودند  .

اما اکنون برخلاف گذشته شمار زیادی از پناهجویان می خواهند در ایتالیا بمانند، این تصمیم معمولا به دو دلیل انجام می شود  اول اینکه عبور از مرز و سفر کردن به شمال اروپا بسیار مشکل گردیده است زیرا کشورهای شمالی ایتالیا سیاست های سخت گیرانه ای را در مواجه با پناهجویان اتخاذ کرده اند  تقریبا در همه جا حتی با استفاده از زور مانع ادامه سفر پناهجویان می گردند. علاوه بر این، بر اساس قانون دوبلین پناهجویان در همان کشوری که از آن وارد اتحادیه اروپا شده اند و در آن ثبت مشخصات شده اند باید درخواست پناهندگیشان ثبت و بررسی شود .

 در گذشته شمار کمی از پناهجویان درخواستشان ثبت می شد و کسانی که مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب می کردند اکثرا از این کشور عبور می کردند و به کشورهای شمالی اروپا میرسیدند ، اما بعد از انتقادهایی که کشورهای مرکزی و شمالی اروپا داشتند ایتالیا مجبور شده که از سال 2015 به بعد اکثر پناهجویانی که وارد این کشور میشود را با اثر انگشت و مشخصات کامل ثبت کند.

رسیدن به ایتالیا برای کسانی که مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب کرده اند مسیری مشکل تر از یونان دارد ، خطرناک ترین بخش، عبور از دریای مدیترانه است که حتی خطرات جانی برای پناهجویان به همراه دارد. اما با این حال درصد مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی نسبت به کشور اسپانیا بیشتر است .

زمانی که شما مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب می کنید باید علاوه بر مسائلی که در این کشور برایتان اتفاق می افتد به فکر مسائل دیگری هم باشید مهمترین مسئله نحوه عبور شما از کشورهایی است که در مسیر این سفر قرار دارند ، مصر ، لیبی و تونس هر کدام ارتباطات زیادی با کشورهای اروپایی دارند و کمک می کنند تا پناهجویان کمتری از مرزهای این کشورها به اروپا برسند.

 کریستوفر هاین مسئول امور پناهجویان در ایتالیا می گوید که این نشان انگشت در تمام اروپا ثبت می گردد و مقامات هر لحظه می توانند آن را ببینند. او در ادامه می گوید: «وقتی کسی در لامپیدوسا می رسد و پس از آن به اشتوتگارت آلمان می رود، پلیس شهر اشتوتگارت در ظرف چند ثانیه می تواند دریابد که پناهجو قبلا در ایتالیا بوده است. در اینجاست که روند به اصطلاح سیستم دوبلین شروع می شود، بدین معنی که پناهجو باید دوباره به ایتالیا بازگشت کند.

اگر فرد به ایتالیا بازنگردد، در چنین حالتی کمیسیون اتحادیه اروپا پیشبینی کرده است که برای فردی که مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب کرده  عملا هیچ نوع ضمانت اجتماعی و حقوقی برای پذیرش پناهندگی اش وجود ندارد. در اینجاست که پناهجو باید فکر کند که می ماند یا به ایتالیا بر می گردد.

 به گزارش عفو بین الملل، در ایتالیا به جای اینکه به کسانی که مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب کرده اند  آرامش دهند از آنها سو استفاده کرده و با آنها برخورد های نامناسبی دارند و گاها آنها را اخراج می کنند. در حالی که هزاران نفر از مهاجرین و پناهندگان در حال عبور از ایتالیا، بدون احراز هویت برای پناهنده شدن در کشور های دیگر هستند.

عفو بین الملل گزارش هایی از روش های خشونت بار نظیر گرفتن اثر انگشت از مهاجران و آزارهایی مانند استفاده از ضرب و شتم، شوک الکتریکی و آزار و اذیت جنسی ارائه داده است. پس با توجه به تمام این مسائل بهتر است که به شکل قانونی و از طریق سفارتخانه مربوطه برای سفر و احیانا پناهندگی اقدام نمایید.

ایتالیا سعی کرده است  توافقاتی را در زمینه جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی با کشور لیبی  انجام دهد . این توافقات شامل تقویت مرکزهای بازرسی لیبی و همچنان برنامه های اقتصادی می شد. در همین حال سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد می گوید از اواسط سال 2017 پناهجویان برای رفتن به اروپا از طریق مدیترانه بیشتر از راه های تونس، ترکیه و الجزایر استفاده کرده اند.و وزارت داخله ایتالیا همچنین در ماه اکتبر با کشورهای تونس و الجزایر نیز معاهداتی جهت همکاری برای مبارزه در برابر مهاجرت های غیرقانونی انجام داده است.

کمیسیون اروپا بارها تاکید کرده است که ایتالیا تحت شدیدترین فشارها قرار دارد و این کشور نمی تواند بار تمام اروپا را بدوش بکشد. مقامات ایتالیا هم به دلیل ترس از ورود تروریستها از لیبی، این  کشور را در سطح بالای امنیتی  قرار داده اند تا با تهدید های احتمالی مقابله کند. همین عوامل باعث شده که انتخاب مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی در سال های اخیر کمتر شود.

وضعیت پناهندگان در ایتالیا

پناهندگی سیاسی ایتالیا 

ایتالیا در سال 1992، پذیرش پناهندگان سیاسی را آغاز کرد  و پیش از آن تنها کشور ترانزیت پناهندگان سیاسی به سوی کشورهای مقصد (امریکا، استرالیا و کانادا ) بوده است. یکی از عمده ترین دلایل این تغییر رویکرد به پناهندگان سیاسی  را، می توان در این یافت که با  توسعه اقتصادی بی نظیر  سالهای اول دهه هشتاد میلادی، ایتالیا قادر بود  پناهندگان سیاسی  را در مشاغلی که ایتالیایی‌ها دیگر حاضر به انجامش نبودند، جذب کند.

هم اکنون  تعداد پناهندگان سیاسی پذیرفته شده در ایتالیا به حدود 47000 نفر می رسد. تعداد کل پناهندگان سیاسی در اروپا، مطابق آمار اعلام شده از سوی دفتر سازمان ملل متحد در امور پناهندگان حدود 1،600،000 نفر است که در این میان آلمان با بیش از 500000 پناهنده سیاسی، بالاترین آمار پناهندگان سیاسی را دارد. اما با بحران های اقتصادی که دامنگیر کشورهای اروپایی شد مساله قبول پناهندگی هم در کشورهای اروپا از جمله ایتالیا کاهش پیدا کرد.

برخی کلید واژه های مهم در مراحل مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی وجود دارند که نیاز است شما آنها را بدانید:

قانون دوبلین 

 این قانون مشخص می کند که کدام کشور اروپایی مسئول بررسی وضعیت پناهجو است. زمانی که مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب می کنید توجه داشته باشید که اولین کشوری که از آن وارد اروپا می شوید و مشخصات شما ثبت می شود مسئول بررسی وضعیت شماست پس باید حتما در کشور ایتالیا بعد از ورود درخواست پناهندگی بدهید.

ثبت درخواست پناهندگی

شما می توانید درخواست پناهندگی خود را در داخل کشور یا مرزهای این کشور ارائه کنید که باعث ایجاد تفاوت هایی در روند بررسی درخواست خواهد شد. قبل از هر چیز شما باید توجه داشته باشید که بر اساس قوانین مهاجرتی اتحادیه اروپا اولین کشوری که پناهجو در آن مشخصاتش ثبت میشود.

مسئول بررسی درخواست پناهندگی وی  است ، پس اگر شما در یونان مشخصاتتان ثبت شود و به کشور دیگری بروید دوباره به یونان برگردانده میشوید. اما اگر ابتدا وارد ایتالیا شوید یا در کشوری دیگر مشخصاتتان ثبت نشود می توانید در همان ایتالیا درخواست بدهید. ، معمولا اکثر افرادی که مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب می کنند درخواست خود را داخل شهرها ارائه می دهند.

شما باید دو مصاحبه را پشت سر بگذارید ، در اولین مصاحبه مشخصات اولیه شما گرفته می شود ، عکس برداری ، و گرفتن اثر انگشت جزء این مرحله است سپس به شما یک سند داده می شود که مشخص می کند شما در حال انجام روند ثبت درخواست پناهجویی هستنید. پس از این مراحل اطلاعات شما در EURODAC   ثبت شده و در مرحله بعد شما برای ثبت درخواستتان به مرکز بررسی و نگهداری پناهجویان فرستاده می شوید و مصاحبه اصلی با شما انجام می شود.

مصاحبه پناهندگی

قبل از انجام مصاحبه لازم است که شما مدارک و اسنادی که بر مبنای آن می خواهید درخواست پناهندگی بدهید را آماده کنید. همچنین اسناد هویتی شما نیز الزامی می باشد. اگر به این اسناد دسترسی ندارید می توانید از نزدیکان خود در کشور اصلیتان بخواهید که آنها را برای شما بفرستند. این مدارک را در روز مصاحبه به ماموران اداره مهاجرت تحویل دهید. بسیار مهم است که قبل از مصاحبه آمادگی های لازم را داشته باشید ، یک وکیل و مترجم به شما در این مصاحبه کمک خواهند کرد. مامور اداره مهاجرت بیشتر به دلایل شما مبنی بر مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی توجه می کند.

بعد از انجام مصاحبه ، اطلاعات شما مکتوب شده و در پرونده شما قرار خواهد گرفت ، این اطلاعات باید قبل از ارسال توسط شما تایید شود پس شما این حق را دارید که متن درخواست و دلایلی که برای شما نوشته شده به اطلاعتان برسد سعی کنید از این اطلاعات و متن مصاحبه خود و همچنین تمامی متن ها و یادداشتهایی که از مراجع پناهندگی دریافت میکنید یک کپی تهیه کنید. باید بدانید که اطلاعات شما محرمانه است و کشور مبدا در مورد شما اطلاعاتی مبنی بر مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی دریافت نخواهد کرد.

فرایند بررسی درخواست پناهندگی شما معمولا 9 ماه به طول می انجامد البته این زمان بستگی به کمیسیونی دارد که درخواست شما را بررسی می کند و همچنین تعداد درخواست هایی که در نوبت انتظار هستند هم باعث طولانی تر شدن روند بررسی خواهند شد،  شما تا مشخص شدن جوابتان در مراکز نگهداری پناهجویان  اقامت خواهید کرد، و حق  ماندن در خاک ایتالیا را دارید ، توجه کنید که نمی توانید از مرکز نگهداری خود بدون اجازه خارج شوید ، اخبار مربوط به جواب نهایی شما در همین مرکز به شما داده خواهد شد. تمامی افرادی که مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب کرده اند در این مراکز نگهداری می شوند تا وضعیتشان مشخص شود.

در این مرکز نیازهای اولیه زندگی شما مانند مسکن ، غذا ، خدمات پزشکی و مشاوره ای تامین می شود توجه کنید که ممکن است در این مراکز مشکلاتی داشته باشید ، از آنجایی که شما حق داشتن ارتباط با کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و همچنین NGO (سازمان های مردم نهاد ) را دارید در این حالت سعی کنید از این انجمن ها و مجامع حمایت از پناهجویان کمک بگیرید. همیشه سعی کنید مدرک که اجازه توقف شما در ایتالیا است را به همراه داشته باشید ، این مدارک  نشان می دهد که درخواست پناهندگی شما توسط دولت درحال بررسی است و مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی انجام شده است.  در صورتی که این مدرک را نداشته باشید و توسط پلیس دستگیر شوید ممکن است جریمه شوید.

جواب نهایی درخواست پناهندگی

کمیسیون پناهندگی بعد از بررسی درخواست شما یکی از جواب های زیر را به شما ابلاغ خواهد کرد :

  • پذیرش درخواست پناهندگی
  • رد درخواست پناهندگی
  • حمایت تکمیلی
  • حمایت بشر دوستانه

پذیرش درخواست

در این حالت شما از پناهجو به پناهنده تبدیل شده اید و دولت مسئولیت نگهداری و خدمت رسانی به شما را دارد . به شما اجازه کار و زندگی داده می شود و همچنین مدارکی که نشان دهنده اجازه حضور شما به عنوان پناهنده در ایتالیا است برای شما صادر خواهد شد.

جواب نهایی درخواست پناهندگی

رد درخواست پناهندگی 

وقتی تقاضای شما رد می شود ، طی یک روند اداری دستور خروج شما از ایتالیا صادر می گردد، اما توجه داشته باشید که شما می توانید درخواست تجدید نظر کنید. و اگر دلایلی مثل نداشتن مدرک کافی عنوان شده است می توانید مدارک بیشتری در اختیار آنان قرار دهید.

حمایت تکمیلی و حمایت بشر دوستانه 

اگر پذیرش درخواست پناهجو طی روال معمول رد شده باشد ، ممکن است اداره مهاجرت به خاطر دلایل بشر دوستانه به برخی از پناهجویان که شرایط مناسبی ندارند یا زیر سن قانونی هستند پناهندگی اعطا کند این مورد تحت نام پناهندگی بشر دوستانه شناخته می شود ، همچنین اگر درخواست  پناهجو به دلایلی رد شود اما بازگشت به کشورش باعث خطرات جدی شود ، پناهجو مشمول پناهندگی تحمیلی می شود.

این پناهندگی ها مدت محدود دارند و همچنین محدودیت هایی هم نسبت به پناهندگی عادی دارند. تعداد زیادی از افراد غیر سوری که در بحران های اخیر خاورمیانه مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب کرده بودند تحت حمایت تکمیلی و یا بشر دوستانه قرار گرفتند و اعطای کامل پناهندگی به آنها انجام نشد.

در پایان این متن از تمامی افرادی که تصور می کنند مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی راه مناسبی برای اقامت در این کشور است خواسته می شود در دیدگاهشان تجدید نظر کنند ، مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی راهی پر خطر و بسیار طولانی است هیچ تضمینی برای به سلامت رسیدن شما به مقصد وجود ندارد ، حتی هیچ تضمینی برای پذیرفته شدن پناهندگی شما پس از پشت سرگذاشتن این سفر پر خطر نخواهد بود.

این راه  فقط در مواردی که واقعا شرایط غیر قابل تحمل باشد و دیگر هیچ راه چاره ای وجود ندارد انتخاب می شود. پس سعی کنید از روش های قانونی برای مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی استفاده کنید یعنی ابتدا بصورت قانونی وارد این کشور شوید بعد درخواست پناهندگی بدهید . برای مهاجرت به ایتالیا راه های قانونی زیادی وجود دارد. حتما از تجربیات و مصاحبه های افرادی که قبلا مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی را انتخاب کرده بودند استفاده کنید.

مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی معمولا اولین هدف افراد است اما وقتی در فرایند مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی قرار می گیرید نتیجه فرق می کند و احتمال دارد در کشوری دیگری درخواست پناهندگی بدهید یا قبول شوید.

سایر نوشته های مهاجرت :

مهاجرت به آمریکا از طریق خرید ملک

مهاجرت به آمریکا

برای مهاجرت به آمریکا می بایست به دریافت انواع ویزا بپردازید. مهاجرت از طریق ازدواج، مهاجرت از طریق تحصیل، مهاجرت از طریق خرید ملک، مهاجرت

مطالعه »
مهاجرت به قبرس

مهاجرت به قبرس

قطعاً برای مهاجرت به قبرس یک سری سؤالات در ذهنتان نقش بسته است که شاید بهتر باشد به سادگی مورد بررسی قرار بگیرد مهاجرت به

مطالعه »
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام کارشناس :
آتنا الوند
نام کارشناس :
فرهان مسعودی
نام کارشناس :
رها قلاوند