مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی

عناوین مهم این نوشته

شماره تماس مستقیم :

02191096120

آخرین نوشته های مهاجرت :

تماس با کارشناسان ( تماس - واتساپ ) :

قوانین مجارستان در مورد پناهندگی

اکثر پناهندگان تصور میکنند قوانین مهاجرتی کشورهای اروپایی شبیه همدیگر است ، و توجه نمی کنند که قوانین اتحادیه اروپا درمورد پناهندگی در بعضی کشورهای این اتحادیه به شیوه متفاوت تری اجرا می شود در متن زیر یکی از این کشورها به نام مجارستان را بررسی خواهیم کرد ، لازم به ذکر است که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی با مشکلات زیادی همراه است و در این مسیر سخت گیری های زیادی توسط مقامات مجارستان انجام می شود.

کشور مجارستان

مجارستان کشوری در اروپای مرکزی و با جمعیت 10 میلیون نفر است. زبان رسمی آن مجاری و واحد پول آن فورینت است .این کشور در سال 2004 به اتحادیه اروپا پیوست. مساحت کشور آن 93030 کیلومتر مربع می باشد. و از شرق با رومانی، از شمال غرب با اتریش، از سمت شمال با اسلواکی، از شمال شرق با کشور اوکراین و از جنوب غرب با اسلوونی مرز مشترک دارد.  پایتخت آن شهر بوداپست است.  به خاطر طبیعت زیبا و حاصلخیز خود سالانه تعداد زیادی گردشگر جذب می کند.

 دین رسمی مردم مسیحیت است. کشور مجارستان به واسطه ویژگی هایی چون هزینه های پایین زندگی ، استانداردهای بالای زندگی ، دسترسی راحت تر به بازار  های اروپا همواره یکی از کشورهای مورد علاقه مهاجران است . این  کشور سیاست های بسیار سختی را در قبال پناهندگان در پیش گرفته است. موج اول مهاجرتهای بزرگ به مجارستان از طریق پناهندگی در دوران جنگ بوسنی و هرزگوین شروع شد و مهاجران زیادی پناهندگی مجارستان را دریافت کردند و بعد از پایان جنگ اغلب مهاجران به کشورهای خود بازگشتند.

قوانین مجارستان در مورد پناهندگی

بر اساس قوانین مجارستان افرادی می توانند مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کنند که در کشور خود به دلایلی مانند نژاد ، دیدگاه مذهبی  گرایش های جنسی ، دیدگاه های سیاسی در معرض خطرات جانی هستند یا نمی توانند به کشور خود برگردند.

قوانین مجارستان در مورد پناهندگی

در گذشته  اکثر افرادی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب می کردند کسانی بودند که از کشورهای ترکیه و یونان وارد اروپا می شدند با گذشت زمان و  تغییر سیاست های این کشور در مقابل افرادی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب می کردند اکنون این کشور پایین ترین تعداد قبولی پناهجویان را دارد. سیستم پناهندگی در مجارستان بسیار سخت گیر و سریع است. این کشور از جمله معدود کشورهایی است که شمار زیادی از پناهجویان را بازداشت کرده است.

خدمات به پناهجویانی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کرده اند مناسب نیست و اکثر پناهجویان از این شرایط ناراضی هستند و به دنبال خروج از این کشور و ارائه درخواست به دیگر کشورهای اروپایی هستند. مجارستان عموما به عنوان یک گذرگاه برای مهاجران استفاده میشود تا خود را به کشورهای دیگر اروپایی برسانند. اکثر مهاجرانی که در این کشور زندگی می کنند مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب نکرده بودند و به روش هایی دیگر مانند مهاجرت تحصیلی و یا مهاجرت کاری به این کشور آمده بودند.

 مجارستان اولین کشوری بود که با احداث حصارها و موانع مرزهای خود به روی پناهجویان را بست در سال 2015  این کشور مرز خود با صربستان را بطول 175 کیلومتر حصار کشی کرد. و باعث شد تا تعداد زیادی از افرادی که پناهندگی را انتخاب کرده بودند نتوانند وارد این کشور شوند.

پلیس مرزی مجارستان در مورد این حصار کشی گفت : « بحران مهاجرت تا زمانی که ریشه های آن را از بین نبریم ادامه خواهد داشت. این بحران تا زمانیکه همگان بپذیرند مهاجران اسب تروای تروریسم هستند ادامه خواهد یافت ” همچنین مقامات دولتی این کشور اعلام کردند از این پس هر پناهجویی که بدون مجوز قانونی وارد خاک این کشور شود دستگیر و مجازات آن سه سال حبس خواهد بود.

نخست وزیر این کشور سهمیه تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا برای پذیرش پناهجویان را نیز رد کرده است. اکثر کشورهای اتحادیه اروپا مانند یونان ، المان ، کرواسی و سازمان های حقوق بشر مواضع و رفتارهای مجارستان نسبت به مهاجران را مورد انتقاد قرار داده اند. می توان گفت اکثر کسانی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کردند زمانی که شاهد چنین سخت گیری هایی بودند ، به کشورهای دیگر درخواست پناهندگی دادند و از پناهندگی در مجارستان نا امید شدند و سعی کردند به کشورهای دیگر اروپا بروند .

یکی دیگر از خطر هایی که برای افرادی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب می کنند مین های به جا مانده در مرزهای بوسنی است ، اغلب پناهندگان بعد از عدم قبولی پناهندگی در مجارستان سعی می کنند از طریق کشورهایی مثل بوسنی هرزگوین خود را به دیگر کشورهای اروپایی برسانند ، اما مناطق مرزی بوسنی ، مناطقی آلوده به مین های جنگی است که از جنگ های دهه های گذشته این کشور مانده و حجم عظیمی از آنها هنوز پاکسازی نشده است. مجارستان همچنین مرزهای خود با کشور کرواسی را هم حصار کشی کرد و باعث شد آمار مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی بسیار افت کند.

توجه داشته باشید که پناهندگی می تواند قانونی هم انجام شود. در این حالت ابتدا باید بصورت قانونی وارد این کشور شوید و اجازه اقامت دریافت کنید سپس درخواست پناهندگی بدهید در این صورت مشکلات کمتری خواهید داشت و لازم نیست از مسیر های پر خطر وارد این کشور شوید. این مورد یکی از نکاتی است که بسیاری از افرادی که پناهندگی را انتخاب می کنند به آن توجه ندارند.

ارائه درخواست پناهندگی

برای مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی شما باید درخواست خود را در مرزها یا داخل کشور مجارستان به اداره مهاجرت آن کشور بدهید. معمولا اکثر افرادی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب می کنند درخواست خود را داخل شهر ها می دهند.

 یک افسر اداره مهاجرت با شما مصاحبه می کند این مصاحبه سه مورد را مشخص می کند:

  • مشخصات و اطلاعات شما از جمله اینکه اهل کدام کشور هستید.
  • علت درخواست پناهندگی و مدارکی که نشانده علل پناهندگی شماست.
  • چگونه به مجارستان رسیده اید.
  • آیا تنها هستید یا با خانواده.

مامور اداره مهاجرت بیشتر به دلایل شما مبنی بر مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی توجه می کند. معمولا روند اولیه درخواست پناهندگی اگر از داخل کشور درخواست داده باشید در 60 روز مشخص میشود ، اما اگر در مرزها این درخواست انجام شود زمان اعلام نتیجه کوتاه ترخواهد بود و معمولا تا 8 رو مشخص میشود در این هشت روز مردان مجرد در مرزها منتظر می مانند و کودکان و زنان به اردوگاه های نگهداری فرستاده میشوند در مرزها معمولا از شما در مورد مسیر سفر و اینکه ایا قبلا در کرواسی یا صربستان درخواست پناهندگی داده اید یا نه سوال مپرسند و در صورت قبولی اولیه مصاحبه کاملتری انجام خواهد شد.

 مصاحبه اصلی برای کسانی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کرده اند محرمانه خواهد بود و اطلاعات شما در اختیار کشور مجارستان و کمیساریای عالی پناهندگان قرار خواهد گرفت. کشور مبدا در مورد شما  ، اطلاعاتی مبنی بر مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی دریافت نخواهد کرد. سپس شما به کمپ هایی برای نگهداری فرستاده میشود تا نتیجه درخواستتان مشخص شود. لازم است شما تمامی اطلاعات دقیق خود را به مامور مهاجرت بیان کنید.

ارائه درخواست پناهندگی

همچنین از مشکلات و جزئیات دردناکی که در کشور مبدا متحمل شدید سخن بگویید. در پایان مصاحبه متن مصاحبه شما باید برای شما نوشته و خوانده شود و شما باید آنرا تایید کنید. سعی کنید حتما یک کپی از این مصاحبه را دریافت کنید. بعد از مصاحبه شما به کمپ های نگهداری از پناهجویان منتقل می شود و یک سری مدارک شناسایی دریافت می کنید  این مدارک  نشان میدهد که درخواست پناهندگی شما توسط دولت درحال بررسی است و مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی انجام شده است.

وضعیت کمپ ها و بازداشتگاه ها

دولت مجارستان سعی کرده است که تمامی افرادی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کرده اند و در داخل کشور سرگردان هستند  را در محدوده های مشخص نگهداری کند و اجازه پخش شدن آنها در سطح کشور را نمی دهد هر پناهنده در صورت مشاهده اگر دستگیر شود معمولا به دو نوع مرکز نگهداری فرستاده میشوند:

  • بازداشتگاه های مهاجرت
  • کمپ های نگهداری

بازداشتگاه مهاجرت مربوط برای افرادی است که درخواست پناهندگی نکرده اند یا درخواستشان رد شده است . کسانی که درخواست پناهندگی نکرده اند می توانند در این مراکز هم درخواست بدهند. و بعد از تایید درخواست تا مشخص شدن نتیجه نهایی  در این مراکز  نگهداری می شوند و  تخت خواب ، خدمات درمانی و غذای روزانه دریافت می کنند.

وضعیت بازداشت گاه  ها مناسب نیست و دسترسی به وسایل ارتباطی در آنها دشوار است ، در این بازداشتگاه ها کیفت غذا بسیار بد است. اقامت در مرکز بازداشت بسیار خسته کننده است. بعضأ در این بازداشتگاه ها  اعتراضاتی صورت می‌گیرد، اطلاعات زیادی از داخل این بازداشتگاه ها در دسترس نیست.

وضعیت کمپ ها در حال تغییر است و شرایط از کمپی به کمپ دیگر برای افرادی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کرده اند متفاوت است.  افراد داخل این بازداشت گاه ها هیچ پولی دریافت نمی کنند و پناهنده گان  برای خرید غذای بیشتر یا امکانات بیشتر باید خودشان هزینه آنرا بپردازند.

وضیعت کمپ های نگهداری نسبت به بازداشتگاه ها بهتر است . اما مشکلات بسیار زیادی وجود دارد. تمامی افرادی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کرده اند در این مراکز نگهداری می شوند تا وضعیتشان مشخص شود. خدمات درمانی ، پزشکان و مشاوران هم وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. خدمات گفته شده رایگان هستند ، همچنین شما میتوانید از کمیته هلسینکی درخواست وکیل کنید ، این سازمان برای شما یک وکیل در نظر میگیرد و لازم نیست هزینه ای به او بپردازید.

جواب نهایی درخواست پناهندگی

بعد از بررسی درخواست پناهندگی جوابی که برای پناهنده فرستاده خواهد شد عبارت است از:

  • قبول پناهندگی
  • رد پناهندگی
  •  پناهندگی تحت حمایت تکمیلی
  • حمایت بشر دوستانه

تایید درخواست پناهندگی

قبول پناهندگی باعث میشود تا پناهنده مدارک شناسایی دریافت کند و از امکانات خدماتی دولت برخوردار شود در این حالت پناهنده حق اشتغال به کار دارد ، و میتوانید درخواست آوردن خانواده اش به مجارستان را بدهید. همچنین یک کارت شناسایی ده ساله دریافت می کند. که نشان می دهند مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی انجام شده است.

رد درخواست پناهندگی

رد درخواست باعث اخراج از مجارستان خواهد شد اما پناهنده میتواند به این درخواست اعتراض کنید و دلایل خود را عنوان کند ، اعتراض ها باید در کمتر از 8 روز اطلاع داده شود. افرادی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب می کنند باید بدانند که اگر بعد از اعتراض و بررسی مجدد پرونده ، درخواستشان دوباره رد شد اخراجشان قطعی است.

حمایت تکمیلی

حمایت تکمیلی برای کسانی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کرده اند  به این معنا است که روند پناهندگی آنها تایید نشده ولی بازگشت به کشور مبدا باعث ایجاد خطرات جدی برای پناهنده خواهد شد در چنین حالتی پناهنده به یک مرکز پذیرش منتقل خواهد شد پناهنده حق کار دارد ، فرزندان وی می توانند به مدرسه بروند اما پناهنده نمیتواند خانواده خود را به مجارستان دعوت کند. این حمایت همیشگی نیست. در این حالت پناهنده یک کارت شناسایی پنج ساله دریافت می کند.

حمایت بشر دوستانه

حمایت بشر دوستانه برای زمانی است که روند معمول درخواست پناهندگی برای افرادی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کرده اند با شکست مواجه شده است اما به خاطر شرایط فرد یا افکار عمومی به فرد پناهندگی داده می شود این پناهندگی معمولا به کودکان (زیر سن قانونی 18 سال) ، زنان باردار ، افراد معلوم ، افراد مسن و … داده می شود. در چنین شرایطی افرادی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کرده بودند تحت حمایت دولت قرار میگیرند.

ولی برخی محدودیت ها برایشان اعمال میشود مثلا نمیتوانند کار کنند ، نمیتوانند خانواده خود را به مجارستان بیاورند و مدت زمان این حمایت یکساله  است. تعداد زیادی از افراد که در بحران های اخیر خاورمیانه مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کرده بودند تحت حمایت تکمیلی و یا بشر دوستانه قرار گرفتند و اعطای کامل پناهندگی به آنها انجام نشد.

وضعیت کمپ ها و بازداشتگاه ها

دلایل عمده رد درخواست پناهندگی

  • اگر قبلا درخواست داده اید و درخواستتان رد شده باشد.
  • اگر قبل از مجارستان به کشور امن دیگری رسیده باشید اما درخواست نداده باشید.
  • در کشورهای اتحادیه اروپا مجرم شناخته شده باشید این جرم میتواند جنایت علیه بشریت و یا … باشد.
  • دلایل مناسب برای پناهندگی ارائه نکرده باشید.

فرایند دیپورت

درصورتی که درخواست پناهندگی رد شود پناهجویی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کرده میتواند درخواست تجدید نظر بدهد اگر بار دوم هم درخواست پناهندگی پناهجو از طرف اداره مهاجرت رد شود  پلیس اداره مهاجرت از یک قاضی درخواست صدور حکم اخراج پناهجو به کشور مبدا را می کند. و با صدور این حکم از پناهجو درخواست میشود خاک کشور را ترک کند ، به دلیل اینکه ممکن است پناهجویی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کرده ،  بعد از اطلاع از حکم خود فرار کند  پلیس اداره مهاجرت، پناهجو را در بازداشتگاه نگه میدارد تا در زمان بازداشت به او دسترسی داشته باشد.

کشور مقصد باید پناهجو را به کشوری اصلی وی دیپورت کند به همین خاطر باید مدارک کافی دال بر اینکه این پناهجو تابعیت کشور مبدا را دارد در اختیار داشته باشد و نمیتوان پناهجویان را به کشورهایی غیر از کشور اصلی خودشان برگرداند.

دیپورت پناهجو نیز بر اساس میل و رضایت پناهجو نخواهد بود یعنی در ابتدا از پناهجو درخواست میشود اکنون که حکم به دیپورت او داده شده است بی دردسر خاک کشور مقصد را داوطلبانه ترک کند اما اگر او چنین نکرد پلیس اداره مهاجرت او را با استفاده از زور  البته حتی الامکان به دور از خشونت به فرودگاه برده و با اسکورت یک یا دو مامور پلیس او را به فرودگاه کشور مبدا دیپورت خواهد کرد.

اگر چنین شود یعنی کشور مقصد مجبور به صرف هزینه اضافی برای بازگردانیدن پناهجو به کشور متبوعش شود پناهجو مبالغ خرج شده را به دولت کشور مقصد بدهکار خواهد شد. این به این معنی است که چنانچه در آینده بخواهد سفری به کشورهای اتحادیه اروپا یا کشور مورد نظر داشته باشد احتمالا از او خواسته خواهد شد قبل از بررسی صدور ویزا بدهی خود را تسویه کند. تمامی این موارد برای کسانی که مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب می کنند در پرونده شان درج خواهد شد. و اگر بعد ها دوباره مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی را انتخاب کنند تمامی اطلاعات ذخیره شده شان دوباره بررسی خواهد شد.

برخی از سازمانهای حقوق بشری نیز در صورت اطلاع از زمان دیپورت پناهجو ممکن است با فراخوانی اعضا خود جلوی اتومبیل حامل پناهجو به مقصد فرودگاه را مسدود کنند . در چنین مواردی اگر تعداد معترضان قابل توجه باشد بنحوی که نیروهای در دسترس پلیس نتوانند تجمع کنندگان را متفرق و اتومبیل حامل پناهجو را حرکت دهند ممکن است دیپورت موقتا منتفی شود. در برخی موارد اداره مهاجرت برای جلوگیری از چنین رخدادی زمان دقیق دیپورت پناهجو را مخفی می کند.

بازگشت داوطلبانه

سازمان بین المللی مهاجرت(IOM) همکاری نزدیکی با اداره مهاجرت و تابعیت مجارستان برای تسهیل روند بازگشت داوطلبانه شما دارد. در صورتی که شما بخواهید بصورت داوطلبانه به کشور خود برگردید مراحل زیر را طی خواهید کرد :

  • تکمیل و ارسال فرم توسط متقاضی.
  • بررسی تقاضا توسط اداره مهاجرت مجارستان.
  • در صورت قبولی تقاضا بخش اجرایی سازمان بین المللی مهاجرت(IOM) در بوداپست بنابر درخواست ترتیب سفر بازگشت را دریافت می کند.
  • مدارک لازم برای بازگشت شما شامل گذرنامه و ویزای ترانزیت به کمک سفارت کشور شما تهیه می شود.
  • بلیط یک طرفه بازگشت شما تهیه می شود.
  •  به دفتر سازمان بین المللی مهاجرت(IOM) در کشورتان تاریخ ورود شما اعلام می شود.
  • اگر نیاز باشد یک نفر شما را همراهی می کند.
  • بعد از ورود به کشورتان ، با توجه به سیاست های کشورتان خدماتی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

سایر نوشته های مهاجرت :

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام کارشناس :
آتنا الوند
نام کارشناس :
فرهان مسعودی
نام کارشناس :
رها قلاوند