مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

عناوین مهم این نوشته

شماره تماس مستقیم :

02191096120

آخرین نوشته های مهاجرت :

تماس با کارشناسان ( تماس - واتساپ ) :

شرایط افراد متقاضی در مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

گاهی شرایط زندگی در کشوری،به گونه ای پیش می رود که برخی از شهروندان آن کشور به دلایل مختلف سیاسی ، امنیتی، مذهبی و… مجبور به فرار از آن کشور و پناه به کشوری دیگر برای زندگی می شوند. مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی ، یکی از انواع روش های مهاجرت برای اقامت در این کشور است.

توصیه می شود که اگر افراد قصد سفر و مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی را دارند، بخاطر پروسه طولانی و شرایط سخت پذیرش درخواست مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی،برای اقامت در آلمان، این گزینه را به عنوان آخرین راه حل برای خود در نظر گیرند.

کشور به آلمان

آلمان به عنوان یکی از بزرگ ترین و پر جمعیت ترین کشورها در قاره اروپا است. مساحت کشور آلمان در حدود ۳۵۷۱۲۱۴۱ و جمعیت این کشور ۸۲ میلیون نفر است. این کشور با کشورهای لهستان و جمهوری چک از سمت شرق و با سوئیس و اتریش از سمت جنوب ، با فرانسه، بلژیک و هلند از سمت غرب و همچنین دانمارک، دریای شمال و دریای بالتیک از سمت شمال همسایه و هم مرز است .

پایتخت این کشور شهر برلین نام دارد. کشور آلمان یکی از کشورهای تاثیرگذار در فرهنگ اروپایی و یکی از قدرتمند ترین کشورها در اقتصاد جهانی است؛ که به دلیل مهندسی دقیق و کیفیت بالای محصولات صنعتی‌اش در سراسر دنیا مشهور شده است.پناهجویان در کشور آلمان برای زندگی بین ۱۶ ایالت تقسیم می شوند ودر تمام ایالت ها در کمپ های پناهندگی اسکان داده می شوند.

پناهنده کیست

پناهنده، مطابق با قانون کنوانسیون پناهندگی ۱۹۵۱ژنو به فردی گفته می شود که بخاطر دلایل مختلف زیادی همچون نژادی،مذهب،ملیت،عقاید سیاسی،تعلق به یک گروه اجتماعی در کشور خود مورد آزار و اذیت قرار گیرد.

شرایط افراد متقاضی در مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

شرایط افراد متقاضی در مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

 با توجه به اینکه انواع راه و روش های قانونی برای مهاجرت به آلمان و اخذ اقامت دائم یا موقت این کشور وجود دارد اما عده ای مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی را برای اخذ اقامت و تابعیت این کشور انتخاب کرده وتا زمان موافقت کامل با درخواست پناهندگیشان به مدت چندین سال در شرایط سخت و طاقت فرسایی از نظر حقوقی و روانی در آلمان به سر می برند.

عدم اطمینان به دلیل تفاوت ملیت ها و فرهنگ های مختلف افراد پناهنده و شرایط سخت زندگی آنان در کنار یکدیگر در  کمپ های پناهنگاهی کشور آلمان ، در مدت رسیدگی به درخواستشان برای مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی از جمله مشکلات این راه برای اخذ اقامت در آلمان است .

زندگی پناهجویان در مدت اقامت موقتشان تا زمان تایید درخواست مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی، در این کمپ ها، در وضعیت  نامساعدی همچون عدم امکانات مناسب برای خدمات دهی ،اتاق های کوچک و شرایط بهداشتی نامناسب است. موقعیت پناهندگان در این کشور تا مشخص نشدن وضعیت حقوقیشان نابه سامان است و از هیچ حق و حقوقی مثل اجازه کار و تحصیل و… در این کشور برخودار نمی شوند.

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

در سال های اخیر شاهد افزایش و رشد بی سابقه ی درخواست پناهندگی بوده ایم. برای اقدام به درخواست پناهندگی در آلمان لازم است که در ابتدا فرد متقاضی درخواست خود را در اداره کنترل مرکزی، پلیس و یا سایر مراجع ذی ربط ثبت کند. فرد متقاضی پس از مطرح کردن درخواست مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی، تا زمان پذیرش یا رد درخواستش ، در یکی از کمپ ها یا اقامتگاه های در نظر گرفته شده برای پناهجویان اسکان می یابد .

پس از ثبت درخواست، مامورین پناهندگی کشور آلمان ( معمولا پلیس آلمان) ، تمام سوابق کار و تحصیلی و… فرد و همراهانش را در قالب دوبلین سه بررسی می کنند. دوبلین سه یعنی فرد متقاضی، شهروند کشورهای اتحادیه اروپا نباشد و یا قبلا برای این کشورها درخواست پناهندگی نداده باشد. اگر چنین اتفاقی پیش آمد و فرد متقاضی یکی از شرایط گفته شده را داشت درخواست او برای همان کشور دیپورت خواهد شد. متقاضی پس انجام بررسی های لازم و تایید شرایط او توسط مامورین پناهندگی کشور آلمان، وارد پروسه اصلی مهاجرت از طریق پناهندگی در این کشور خواهد شد.

انواع مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

به طور کلی ، انواع مختلفی درخواست برای پناهندگی در کشور آلمان وجود دارد، که شامل موارد زیر است :

پناهندگی سیاسی

این نوع از درخواست برای افرادی است که در کشورشان مورد آزارو اذیت روحی و جسمی قرار گرفته اند ؛ به این دلیل از کشور خود فرار کرده و به کشور آلمان پناهنده می شوند. بررسی و تایید این درخواست در کشور آلمان حدود 7 ماه طول کشیده و در صورت موافقت با درخواستشان از تمامی حقوق شهروندان آلمانی همچون کار، تحصیل و استفاده از خدمات اجتماعی برخودار می شوند.

پناهندگی مذهبی

افرادی از این نوع درخواست پناهندگی استفاده می کنند که ثابت کنند بخاطر تغییر دین، در کشور خود مورد آزار  اذیت قرار گرفته و امکان بازگشت به کشورشان وجود ندارد . این افراد برای صحت و درستی کلام خود، در هیچ شرایطی حق بازگشت به کشورشان را ندارند که در غیر این صورت حرف خود را بابت بازگشت نقض کره اند.

پناهندگی اجتماعی

این نوع از درخواست پناهندگی در کشور آلمان مورد قبول نیست؛ به طور مثال برای ایرانیان به دلیل عدم شرایط اقتصادی نابسامان در کشور و امنیت بالا درخواست پناهندگی اجتماعی در آلمان مورد قبول واقع نمی شود.

انواع مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

پروسه مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

این پروسه مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی به طور کلی، دو بخش زیر را در بر می گیرد:

قبل از درخواست فرد متقاضی برای مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

هر پناهنده در کشور آلمان بعد از تایید درخواست مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی خود، در اقامتگاه های موقتی که غالبا به صورت ساختمان های بزرگ حفاظ دار است؛ در فضایی حدود شش و نیم متر مربع اسکان می یابند. از مزایایی این اقامتگاه های موقت می توان به دسترسی سریع به پلیس، پزشک، سالن غذاخوری و سالن های خواب بزرگ اشاره کرد.

به این ترتیب بعد از اسکان پناهندگان ، اطلاعات شخصی اولیه در مورد هر فرد ، عکس و اثر انگشت آنها در سیستم ثبت خواهد شد.سپس این اثر انگشت، برای تشخیص و صحت از عدم درخواست برای مهاجرت از طریق پناهندگی درکشور اروپایی دیگر، به سازمان فدرال جنایی آلمان فرستاده می شود.

کارکنان و مامورین اداره مهاجرت و پناهندگی همراه با مترجمی با مراجعه به این اقامتگاه ها ، از افراد متقاضی سوالاتی همانند دلیل خروج آن ها از زادگاهشان را سوال می کنند. در نهایت پس از تکمیل این پروتکل پرسش و پاسخ در صورت داشتن شرایط پناهندگی وصحت اطلاعات برای فرد متقاضی پرونده پناهندگی در کشور آلمان باز خواهد شد.

اگر با درخواست پناهندگی برای فردی در همان مرحله و بخش نخست موافقت نشود، این امکان برای فرد فراهم شده است که درخواست تجدید نظر دهد؛ در صورتی که بعد از بررسی درخواست و شرایط فرد متقاضی مجدد با درخواست پناهندگی توسط او موافقت نشود، آن شخص از کشور آلمان مسترد خواهد شد.

بعد از تایید درخواست فرد متقاضی برای مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

در این بخش، درخواست پناهندگی برای برخی از افراد متقاضی پذیرفته شده و برای آن ها پرونده ای برای پناهندگی در آلمان باز می کنند.سپس با توجه به سیستم کامپیوتر برای فرد تصمیم گرفته می شود که به کدام ایالت آلمان فرستاده شود.

 پس از تعیین شهر محل اقامت، فرد متقاضی به آنجا فرستاده شده و در یک اقامتگاه گروهی اسکان داده می شود. البته عده ی بسیار زیادی از متقاضیان پناهندگی در آلمان خواستار اقامت در شهر یا ایالتی هستند که خویشان یا دوستانی در آن جا دارند؛ هستند. این درخواست فقط برای متقاضیان زیر سن قانونی یا افرادی که همسرشان در آن ایالت سکونت داشته، ممکن است مورد پذیرش قرار گیرد.

از مزایای مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی این است که نهادهای ایالتی آلمان، اجازه سفر به سراسر آلمان ( طبق قانون جدید)، اجازه کار و اعطای مبلغ 352 یورو برای حداکثر مدت 5 ماه و پرداخت هزینه محل سکونت و امکانات آن برای افراد متقاضی پناهندگی در این کشور فراهم می کند.

زمان رسیدگی به درخواست مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

روند رسیدگی و نتیجه گیری در مورد درخواست های مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی طبق مقرارت پناهندگی، نباید بیش تر از 3 ماه طول بکشد، اما امروزه به دلیل افزایش چشمگیر درخواست مهاجرت و پناهندگی در این کشور، مدت زمان رسیدگی به درخواست ها توسط مسئولین مربوطه ،کمی طولانی شده و ممکن است گاهی به یک سال نیز ختم شود.

روند رسیدگی به درخواست پناهندگی ، برای افرادی که از سوریه ، عراق به آلمان فرار کرده اند ، بسیار سریع بوده و افراد متقاضی این کشور ها تنها با پر کردن یک فرم تقاضای خود را ثبت می کنند. در نهایت نتیجه آن بعد از 2 تا 8 ماه به فرد متقاضی ابلاغ می شود.

 نتیجه نهایی پذیرش یا عدم پذیرش درباره درخواست مهاجرت غالبا تحت یک گزارش کتبی در اختیار فرد متقاضی قرار می گیرد. در صورت پذیرش درخواست پس از گذشت این مدت مجدد پرونده در دست بررسی قرار می گیرد.

معمولا روندی برای تسریع رسیدگی به درخواست های  مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی وجو ندارد. که  البته می توان با گرفتن وکیل که عموما هزینه آن بالاست می توان از عدم پیشرفت و طولانی شدن پروسه تایید درخواست شکایت کرد.

زمان رسیدگی به درخواست مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

مزایای دریافت پناهندگی پس از پذیرش درخواست مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

افراد متقاضی که با درخواست پناهندگی, آن ها موافقت شده از حقوق و مزایای برابر همانند سایر شهروندان این کشور برای کاریابی، اشتغال و برخورداری از خدمات اجتماعی، خدمات پزشکی عمومی و سایر امکانات برخوردار هستند. آن ها پس از اخذ تاییدیه درخواست پناهندگی خود، با شرایط و حقوق برابر به رقابت برای کسب فرصت های شغلی پرداخته و از مزایای حقوق بیکاری مانند شهروندان آلمانی در دوره بیکاری خود برخوردار هستند.

اما این فرصت زندگی در کشور آلمان برای آنها به صورت موقت بوده و درخواست وی مجدد پس از گذشت سه سال از اقامت موقت در این کشور مورد بررسی قرار گرفته و تنها در صورت ادامه بی ثباتی و ناامنی در کشور فرد متقاضی، حق پناهندگی آن ها در کشور آلمان تثبیت خواهد شد. در غیر این صورت این حق از آن ها سلب شده و دیگر نمی تواند در کشور آلمان اقامت داشته باشند. 

افرادی که در کشور خود ، جانشان در خطر است اگر بتوانند با ارئه مدرک ثابت کنند که بخاطر دلایل سیاسی، امنیتی و… از کشورشان گریخته اند؛ این شانس برایشان فراهم است که برای مدت زمان مشخصی با مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی در این کشور زندگی کنند.

وضعیت و موقعیت حقوقی فرد متقاضی پناهندگی با توجه به دلیل و راه گریز از کشورش متفاوت است.به طور مثال اگر فرد متقاضی از طریق هواپیما و یا کشتی به طور مستقیم و بدون ورود به دیگر کشورهای اتحادیه اروپا، کشور آلمان را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کرده باشد؛ امکان دریافت حقوق حق ماندن در این کشور را دارد.

اما در اکثر مواقع باید با فرد پناهجو، طبق قانون دوبلین برخورد کرد، و او را به کشوری از اتحادیه اروپا که در ابتدا به آنجا رفته و درخواست پناهندگی داده؛ بازگرداند. از این میان تنها افرادی حق ماندن در کشور آلمان را دارند که موانعی همچون بیماری سخت ( دیابت یا مرض قند) بر سر راه بازگرداندن آن ها به کشورشان به دلیل عدم اماکن درمانی مناسب و پزشکان متخصص وجود داشته باشد.

سایر نوشته های مهاجرت :

مهاجرت به قبرس

مهاجرت به قبرس

قطعاً برای مهاجرت به قبرس یک سری سؤالات در ذهنتان نقش بسته است که شاید بهتر باشد به سادگی مورد بررسی قرار بگیرد مهاجرت به

مطالعه »
دلایل مهاجرت به یونان

مهاجرت به یونان

آیا می دانید بهترین روش برای مهاجرت به یونان کدام است؟ چطور می توان به سادگی از طریق مهاجرت اقامت دائم این کشور را بدست

مطالعه »
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام کارشناس :
آتنا الوند
نام کارشناس :
فرهان مسعودی
نام کارشناس :
رها قلاوند