مهاجرت به دبی از طریق سرمایه گذاری و بهصورت کلی کشورهای مختلف از طرق مختلفی صورت میپذیرد. مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری یکی از روشهای مهاجرت به دبی میباشد. در این بخش میخواهیم به مطالعه مهاجرت به دبی از طریق سرمایه گذاری و اخذ تابعیت و اقامت در امارات متحده عربی بپردازیم.
مهاجرت به دبی سرمایهگذاری
بهتر است اول از هر موضوع دیگر ببینیم سرمایهگذاری در امارات به چه صورت بوده ، چه راههایی دارد و امارات چقدر ظرفیت برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف دارد. در مورد مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری و بهطورکلی سرمایهگذاری در کشور امارات متحده عربی باید ذکر کنیم.
با توجه به گزارشهای جهانی از سرمایهگذاریهای صورت گرفته در دنیا در سال 2016 که توسط موسسه UNCTAD مورد مطالعه قرارگرفته است ، امارات متحده عربی در جذب سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی در قاره آسیا رتبه 9 را به خود اختصاص داده است که این نشان دهنده جذب سرمایه بالا توسط این کشور است و می تواند خبری خوش برای افرادی باشد که قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایه گذاری را دارند .
همچنین لازم به ذکر است که در کشور امارات متحده عربی سرمایهگذاران اکثراً از کشورهای انگلستان ، ژاپن و هنگکنگ بودهاند. در سال 2009 که در دنیا بحران و رکود اقتصادی ایجاد شد ، میزان سرمایهگذاریها در دبی نیز افزایش یافت. آمارها نشان میدهند که امارات متحده عربی در سال 2015 حدود 13 میلیارد دلار جذب سرمایه کرده است که این رقم نسبت به سال 2014 افزایشی 25 درصدی را نشان میدهد که در نوع خود کمسابقه و مثالزدنی میباشد.
در سالهای گذشته بعد از شکلگیری بهار عربی ، افرادی که در کشورهای بهار عربی سرمایهگذاری کرده بودند سرمایه خود را از این کشورها خارج کردند و بخش عمدهای از سرمایه خود را به امارات متحده عربی انتقال دادند.
جالب است بدانید که اکثر سرمایهگذاریها در امارات متحده عربی در بخش هیدروکربن ، آب و تولید برق متمرکزشده و اکثر سرمایهگذاران در این 3 حوزه سرمایهگذاری مینمایند. پس چنانچه میخواهید جزو آن دسته از افرادی باشید که برای مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری اقدام میکنند بهتر است با این 3 حوزههای سرمایهگذاری در دبی بیشتر از قبل آشنا شوید تا سرمایه خود را به درستی مدیریت نمایید.
نقاط قوت دبی در سرمایهگذاری
از نقاط قوت دبی در سرمایهگذاری میتوان به مواردی که در ادامه آورده میشوند اشاره کرد که باعث خاطرجمع شدن سرمایهگذار و افرادی است که قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری را دارند . دسترسی آسان به منابع نفتی و هزینههای انرژی پایین ازجمله نقاط مثبت فوقالعاده در دبی میباشد.
همچنین در دبی و بهطورکلی در امارات متحده عربی تمایل به ایجاد تنوع در اقتصاد از رشد خوبی برخوردار بوده و قدرت خرید در این شهر به دلیل درآمدهای بالا بسیار بالا میباشد که خبری خوب برای افرادی است که قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری را دارند.
لازم به ذکر است که امارات متحده عربی در رتبهبندی تجاری سال 2017 در جایگاه 26 قرارگرفته است که این آمار توسط بانکهای جهانی اعلامشده است. همچنین از نقاط قوت سرمایهگذاری در دبی که مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری را برای افراد آسان مینماید میتوان به عدم وجود مالیات مستقیم تجاری اشاره کرد. البته این عدم وجود مالیات مستقیم تجاری شامل بانکها ، شرکتهای نفت و اوپراتور های مخابراتی نمیباشد.
در دبی همچنین مالیات بر درآمد مستقیم بوده ، کنترل ارز و هرگونه محدودیت در بازگشت سرمایه و همچنین وجود بانکهای سودآور و پشتیبان باوجود نیروی کار مهاجر فراوان شرایط بسیار منحصربهفردی را برای سرمایهگذاران فراهم نموده است. تنها نقطه منفی دبی کوچک بودن بازار داخلی در این شهر است که قابلتوجه افرادی است که قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری را دارند.
آمار سرمایهگذاری در شهر دبی
در این بخش آماری از سرمایهگذاریهای امارات متحده عربی را آوردهایم که میتواند برای آن دسته از افرادی که قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری را دارند مفید باشد. در جدول زیر سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی در امارات متحده عربی آورده شدهاند.
بخشهای عمده سرمایهگذاری در دبی و امارات متحده عربی
قابل توجه آن دسته از افرادی که قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایه گذاری را دارند ، در زیر نیز ورودی سرمایه کشورهای مختلف در صنایع مختلف به امارات متحده عربی را آوردهایم. همانطور که در جدول زیر آمده است ، کشور انگلستان بهتنهایی 23.7 درصد از کل سرمایهگذاریهای خارجی دبی را پوشش میدهد. این آمار نشاندهنده اعتماد جهانی به سرمایهگذاری در دبی بوده و خبری خوش برای افرادی است که قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری را دارند.
در این بخش به بخشهای عمده سرمایهگذاری در دبی و امارات متحده عربی توجه شده است. آن دسته از افراد که قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری را دارند به جدول زیر توجه نمایند.
شرکتهای محبوب سرمایهگذاران خارجی
سرمایهگذاران خارجی در کشور امارات متحده عربی و بهطور خاص شهر دبی اکثر شرکتهایی را برای سرمایهگذاری انتخاب میکنند که مسئولیت محدودی را در برابر سرمایه آنها داشته باشند. از طرف دیگر ساختار مدیریت این شرکتها و حفاظت از سهامداران و سرمایه آنها بسیار انعطافپذیر است. تأسیس این نوع شرکتها نیز بر طبق قانون امارات متحده عربی آسان بوده و وزارت اقتصاد این کشور نقش خاصی در صدور مجوز برای این شرکتها ندارد که خبری خوش برای افرادی است که قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایه گذاری را دارند.
محل کار محبوب برای سرمایهگذاران خارجی
سرمایهگذاران خارجی که پیشتر بررسی شدند بیشتر تمایل به تأسیس شرکت از نوع شعبه شرکت دیگر را دارند. یکی از دلایل این کار سرمایهگذاران نیز وجود درآمد مناسب و برخلاف دفاتر نمایندگی موجود بر طرق قوانین امارات متحده عربی انجام معاملات تجاری در آن بلامانع است. لازم به ذکر است که در هر دو مورد ذکرشده حضور نماینده شرکت اصلی لازم است. پس اگر قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری را دارید به تجارب سرمایهگذاران دیگر توجه نمایید.
شرکتهای خارجی عمده
در این بخش به معرفی برخی شرکتهای عمده خارجی میپردازیم. اگر بخواهیم نمونههایی از این شرکتها را بیاوریم ، باید به شرکت اکسون موبایل ، توتال ، گروه لندمارک ، کارفور ، یونیلور ، فدکس ، سیتی بانک ، بوئینگ و برخی دیگر از این شرکتها اشارهکنیم. این شرکتها و بسیاری از شرکتهای بزرگ بینالمللی درزمینهٔ های مختلف صنعت و تجارت و منابع هیدروکربنی و نفتی در دبی سرمایهگذاری میکنند که این امر میتواند تضمینکننده سرمایه افرادی باشد که میخواهند به مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری اقدام کنند. درصورتیکه قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایه گذاری را دارید شرکتهای خارجی عمده و فعالیت آنها را مطالعه کنید.
نقاط ضعف سرمایهگذاری در دبی و امارات متحده عربی
ازجمله معایب بسیار محدودی که از نقاط ضعف سرمایهگذاری در دبی محسوب میشوند میتوان به برخی موانع قانونی در سرمایهگذاری خارجی اشاره کرد. بهطور مثال بیش از 49 درصد سهام یک شرکت محلی در دبی نباید به سرمایهگذار خارجی تعلق پیدا کند. همچنین ازجمله محدودیتهای سرمایهگذاری در دبی لزوم حضور یک نماینده محلی در شعبهها و دفاتر نمایندگی شرکتهای خارجی میباشد. بهطورکلی نقاط ضعفی که به آن اشاره شد بسیار محدود بوده و مانع جدی را برای سرمایهگذاران ایجاد نمیکند. پس چنانچه میخواهید به مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری اقدام نمایید مصمم باشید.
اقدامات دولت امارات متحده عربی برای جذب سرمایهگذاری
مقامات دولت امارات متحده عربی در جذب سرمایه خارجی اقداماتی را برای مطلوب کردن محیط سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران مستقیم خارجی ازجمله افرادی که میخواهند اقدام به مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری انجام دهند را فراهم نموده است. شهرهای دبی ، شارجه و ابوظبی انعطافپذیری زیادی را در کسب مالکیت املاک و مستغلات برای افراد غیربومی را دارند و بهتازگی قانون جدید شرکتها در دولت امارات متحده عربی به تصویب رسیده است.
در حال حاضر حدود 18 پیشنویس قوانین برای رسیدگی به موانع و مشکلات مرتبط با سرمایهگذاران خارجی در دبی نوشتهشده است. در برخی بندها این قوانین شامل قوانین ورشکستگی و داوری میشود. در مورد قوانین عدم تعلق بیش از 49 درصد سرمایه شرکت محلی برای سرمایهگذاران خارجی و بخش بانکداری نیز رایزنیهایی شده است ولی به مرحله تصویب نهایی نرسیده است. همه این عوامل در جذب افرادی که میخواهند اقدام به مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری کنند مفید و کمککننده میباشد.
حفاظت از سرمایهگذاری خارجی در دبی
در این بخش به معاهدههای سرمایهگذاری دو جانبه امضاشده توسط امارات متحده عربی میپردازیم. امارات متحده عربی حدود 50 توافق نامه دوجانبه سرمایهگذاری را امضا نموده است. البته برخی از این توافقنامهها هنوز به مرحله اجرایی نرسیدهاند. کمیته تجارت و توسعه سازمان ملل متحد نیز فهرستی از این کشورها را به ثبت رسانیده است.
در این بخش برای آن دسته از افرادی که میخواهند اقدام به مهاجرت به دبی از طریق سرمایه گذاری کنند فهرستی از کشورهای مختلف برای سرمایهگذاری را در مقایسه با امارات متحده عربی و بهطور خاص شهر دبی آورده شده است.
روشهای مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری
در این بخش به بررسی روشهای نسبی سرمایهگذاری خارجی میپردازیم که قابلتوجه آن دسته از افرادی است که میخواهند اقدام به مهاجرت به دبی از طریق سرمایه گذاری داشته باشند است.
مهاجرت به دبی با تأسیس شرکت مستقل
همانطور که قبلتر نیز اشارهشد، تأسیس شرکت در امارات متحده عربی و بهخصوص افرادی که تمایل به مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری دارند از اهمیت ویژهای برخوردار است. تأسیس شرکت در دبی طبق قوانین ذکرشده محدود است چراکه حضور نماینده محلی از امارات متحده عربی اجباری است. همچنین سهام شرکت خارجی نیز در شرکتها نباید بیشتر از 49 درصد شود.
چنانچه قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری را دارید باید بدانید که در صورت سرمایهگذاری در بخشهای بانک داری و بیمه باید از وزارتخانه مرتبط مجوز لازم را دریافت نمایید. همچنین اگر قصد سرمایه گذاری دربخش های بهداشت ، حملونقل دریایی ، آموزش ، رسانه و ارتباطات از راه دور را نیز داشته باشید باز هم نیاز به اخذ مجوزهای خاص از وزارتخانههای امارات متحده عربی است.
مهاجرت به دبی با خرید زمین و ساختمانهای صنعتی و تجاری
چنانچه قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری را دارید و میخواهید با سرمایه خود زمین یا ساختمانهای صنعتی و تجاری بخرید باید بدانید که در دبی و برخی دیگر از شهرهای امارات متحده عربی دسترسی به اموال برای افراد غیربومی در امارات متحده عربی بهصورت اجاره بلندمدت مجاز است و امکان خرید دائمی وجود ندارد. این مسئله عمدتاً برای اجاره مسکن در مناطق سرمایهگذاری خاص امکانپذیر میباشد. ولی بهصورت خلاصه امکان خرید ملک در خارج از این مناطق در امارات برای افراد غیربومی امکانپذیر نمیباشد که قابلتوجه افرادی است که قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری را دارند.
چنانچه قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایه گذاری را دارید و ترس آن را دارید که با خطر سلب مالکیت از داراییهای خود روبرو شوید نگران نباشید. زیرا تابهحال هیچ سرمایهگذار خارجی با سلب مالکیت مواجه نبوده است. درواقع درامارات متحده عربی و دبی سلب مالکیت در صورت وجود خطرات بسیار جدی استفاده میشود و بسیار سخاوتمندانه جبران میشود.
مهاجرت به دبی در مناطق آزاد
به مناطق آزاد در امارات متحده عربی میتوان به چشم طرحهای فوقالعاده برای مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری نگاه کرد چراکه مزایای بسیاری به شرکتهای خارجی در مناطق آزاد اختصاص مییابد. در مناطق آزاد شرکتها ملزم به یک سهامدار عمده محلی نیستند و سرمایهگذاران خارجی میتوانند بهصورت 100 درصد سهامدار شرکتها باشند. در ضمن هیچگونه گمرکی بر واردات در مناطق آزاد وجود ندارد. در مورد مالیات شرکتها در مناطق آزاد نیز مقامات محلی تصمیمگیری مینمایند که این مطبی قابلتوجه افرادی است که قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایه گذاری را دارند.
مهاجرت به دبی با سازمانهای حمایت مالی
برنامهای در امارات متحده عربی برای تأمین مالی تجارت عربی وجود دارد که تمرکز آن ترویج صادرات عربی میباشد. ازجملهی این امکانات میتوان به وام و اعتبار دهی درزمینهٔ صادرات کالا اشاره کرد. همچنین شرکتهای خارجی موجود در امارات متحده عربی و دبی میتوانند 51 درصد از سهام شرکتهای خود را که متعلق به افراد بومی اماراتی میباشد میتوانند از این حمایتهای مالی بهرهمند گردند. لذا این خبری خوش برای افرادی است که قصد مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری را دارند.